Αθλητισμός

Κεντρική φιλοσοφία του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ και του ίδιου του Σοφοκλή Ξυνή είναι ο αθλητισμός να συμπληρώνει το εκπαιδευτικό έργο και να συμβάλλει στη διαμόρφωση και ολοκλήρωση της προσωπικότητας των σπουδαστών, δίνοντας μια δημιουργική διέξοδο στην ενεργητικότητα των νέων, καλλιεργώντας το ομαδικό πνεύμα και την ευγενή άμιλλα.

Στην ετήσια λαμπρή γιορτή της UNESCO Πειραιώς και Νήσων, η οποία πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο HILTON Αθηνών, σε μια κατάμεστη αίθουσα, βραβεύτηκαν η κυπελλούχος –το 1995- ομάδα του Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ στο handball, καθώς και η σημερινή ομάδα handball του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Δικέας που πρωταγωνιστεί με τις επιτυχίες της στο πρωτάθλημα της Α1!

Για την κυπελλούχο ομάδα handball του ΙΕΚ ΞΥΝΗ, μίλησε ο τότε τερματοφύλακας και αρχηγός της κ. Μάικ Φουντεδάκης, εξαίροντας τη συμβολή του καθηγητή κ. Σοφοκλή Ξυνή, προέδρου του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ στην ανάδειξη και ενίσχυση του δίπολου «Αθλητισμός-Εκπαίδευση»: «Τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ ήταν το πρώτο μεταλυκειακό ίδρυμα που κατέστησε τον Αθλητισμό ως συνοδοιπόρο της Εκπαίδευσης. Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Σοφοκλή Ξυνή που όλα αυτά τα χρόνια ήταν δίπλα μας, σε όλους τους αγώνες, και μας στήριζε».

Ο κ. Φουντεδάκης έκανε και μια μικρή ιστορική αναδρομή της πορείας της ομάδας handball του ΙΕΚ ΞΥΝΗ. «Ήμασταν μια παρέα παιδιών, μια μικρή οικογένεια, που φτιάξαμε την ομάδα με τον κ. Ξυνή στις 5 Σεπτεμβρίου 1985 και κάναμε τις πρώτες προπονήσεις στο Πεδίον του Άρεως. Το 1991-1992 ανεβήκαμε στην Α1 και το 1995 πήραμε το Κύπελλο Ελλάδος. Η ομάδα μας ουσιαστικά ήταν ο πρόδρομος για τη σημερινή ομάδα του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Δικέας, που είναι σήμερα πάλι, με ισχυρή παρουσία, στο πρωτάθλημα της Α1».

Στη σπουδαία εκδήλωση που διοργάνωσε ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, η οποία έλαβε χώρα στην αίθουσα «ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ» του ξενοδοχείου HILTON, βραβεύτηκε και ο κ. Σοφοκλής Ξυνής για τη σημαντική προσφορά του στον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό, την Εκπαίδευση, και την ελληνική οικογένεια, που τόσο πολύ δοκιμάζεται τα τελευταία χρόνια από την κρίση.

Αναφερόμενος στη βράβευση της κυπελλούχου ομάδας handball του ΙΕΚ ΞΥΝΗ, αλλά και του σημερινού ΙΕΚ ΞΥΝΗ Δικέας, ο πρόεδρος του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Δικέας και πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, κ. Σοφοκλής Ξυνής υπογράμμισε: «Για τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΞΥΝΗ, από ιδρύσεώς του, το δίπολο Αθλητισμός-Εκπαίδευση αποτελεί προτεραιότητα. Θέλω να τονίσω ότι, πέραν του αθλητικού ιδεώδους και της παρότρυνσης των νέων να ασχοληθούν με τον Αθλητισμό το οποίο εμείς -με μεγάλη επιτυχία- το προσπαθούμε για τους φοιτητές και σπουδαστές μας, είναι πολύ σημαντικό να επιβραβεύεται η προσφορά των αθλητών όταν είναι πλέον βετεράνοι. Η κοινωνική προσφορά των βετεράνων αθλητών είναι τεραστίων διαστάσεων. Για το λόγο αυτό, στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΞΥΝΗ υποστηρίζουμε το Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών και την Ένωση Βετεράνων Ποδοσφαιριστών, Καλαθοσφαιριστών και HandBall για την προσφορά και την προσπάθειά τους αυτή, η οποία διδάσκει τους νεότερους».

Τα Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ παίζουν ξανά… μπάλα στην Α1 Κατηγορία Χάντμπολ!

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ συνεχίζει την πρωτοβουλία του «ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ»

Μετά από χρόνια δυναμικής παρουσίας και… σερί επιτυχιών στο άθλημα του χάντμπολ, τα Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ επιστρέφουν στο πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών Χάντμπολ με την ομάδα ΙΕΚ ΞΥΝΗ – ΔΙΚΕΑΣ!

Ο ΔΙΚΕΑΣ πέτυχε φέτος την άνοδο του στην Α1 Ανδρών, κατακτώντας το πρωτάθλημα στον Νότιο όμιλο της Α2 Ανδρών.

«Κλειδί» της συμφωνίας με τα Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ ήταν η πολυετής γνωριμία του πρόεδρου του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, καθηγητή κ. Σοφοκλή Ξυνή, με τον επικεφαλής του Συλλόγου του Δικέφαλου Αστέρα, κ. Μπάμπη Προδρομίδη. Ο βετεράνος διεθνής τερματοφύλακας του χάντμπολ, κ. Προδρομίδης, μεγαλούργησε ως αθλητής της ομάδας των ΙΕΚ ΞΥΝΗ την εξαετία 1993-1999, με αποκορύφωμα την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας το 1995, κόντρα στον Φίλιππο Βέροιας με 30-29.

Η Ομάδα Χάντμπολ Ανδρών του «Αθλητικού Συλλόγου Σχολών ΞΥΝΗ» ιδρύθηκε το 1988, και για τρεις συνεχόμενες χρονιές, υπήρξε αήττητη στα Πρωταθλήματα, με αποτέλεσμα να ανέβει ταχύτατα στην Α1 Εθνική Κατηγορία, όπου και αγωνίστηκε για μια δεκαετία περίπου.

Αξίζει να σημειωθεί εξάλλου, πως η Ομάδα Χάντμπολ Ανδρών του «Αθλητικού Συλλόγου Σχολών ΞΥΝΗ» εκπροσώπησε τη χώρα μας στην Ευρώπη και αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια Χειμώνα, ενώ έπαιξε ξανά στον τελικό του Κυπέλλου, αλλά και στον τελικό του Πρωταθλήματος!

«Απώτερος στόχος το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο»

Ο πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ,κ. Σοφοκλής Ξυνής, δήλωσε σχετικά με την επιστροφή των Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ στο Χάντμπολ:

«Η ομάδα ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΔΙΚΕΑΣ Νέας Ιωνίας ξεκίνησε λόγω της σχέσης μας με τον Μπάμπη Προδρομίδη, που του οφείλουμε πολλά από τη θητεία του στην Ομάδα Χάντμπολ Ανδρών του “Αθλητικού Συλλόγου Σχολών ΞΥΝΗ”.O Μπάμπης Προδρομίδης αποτελεί ιστορικό πρόσωπο του Συλλόγου. Πλέον, πιστεύουμε πως οι καταστάσεις έχουν ωριμάσει και έτσι πήραμε την απόφαση να ασχοληθούμε ξανά με ένα άθλημα που αγαπάμε πολύ.

Εννοείται πως πάντα βάζουμε υψηλούς στόχους: το πρωτάθλημα και το κύπελλο! Φυσικά, η ομάδα είναι νεοφώτιστη στην Α1 Ανδρών και στα πρώτα 1-2 χρόνια θα μπουν οι βάσεις για να πρωταγωνιστήσει.

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ υποστηρίζει διαχρονικά το δίπολο «Αθλητισμός- Εκπαίδευση. Σκοπός μας είναι να ενισχύσουμε την Αθλητική Παιδεία και να δημιουργήσουμε “υγιείς” φιλάθλους.Αγαπάμε ιδιαίτερα το χάντμπολ, αλλά μέσω του χάντμπολ, θέλουμε να σταθούμε αρωγοί του Αθλητισμού γενικότερα. Να τονίσω σε αυτό το σημείο, πως είμαστε οι πρώτοι που διοργανώσαμε Κολεγιακούς Αγώνες Στίβου».

Βράβευση Σοφοκλή Ξυνή για την προσφορά του στον Αθλητισμό

Βραβείο για την πολυετή προσφορά του στον Αθλητισμό έλαβε ο καθηγητής και πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ κ. Σοφοκλής Ξυνής, από τον Δήμαρχο Ιλίου κ. Νίκο Ζενέτο, στο πλαίσιο της εκδήλωσης κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Αθλητικού Ομίλου ΕΝΩΣΗ ΙΛΙΟΥ, η οποία πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο Ιλίου «Γ. Κακούρης».

Την εκδήλωση προλόγισε ο Δήμαρχος Ιλίου κ. Νίκος Ζενέτος και κατόπιν απένειμε τιμητική πλακέτα στον κ. Σοφοκλή Ξυνή, ο οποίος είναι χορηγός της ομάδας μπάσκετ ΕΝΩΣΗ ΙΛΙΟΥ και θερμός υποστηρικτής της άρρηκτης σχέσης μεταξύ Αθλητισμού και Εκπαίδευσης.

Πιστός αρωγός στον Αθλητισμό μισό αιώνα τώρα, ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ – με πρωτοβουλία του προέδρου του, κ. Σοφοκλή Ξυνή – προωθεί έμπρακτα το αθλητικό ιδεώδες, διοργανώνοντας και υποστηρίζοντας μεγάλα αθλητικά events, συμμετέχοντας ως υποστηρικτής εκπαίδευσης σε μαραθωνίους, προσφέροντας υποτροφίες στους ολυμπιονίκες μας, αλλά και διατηρώντας την ομάδα χάντμπολ ΙΕΚ ΞΥΝΗ – ΔΙΚΕΑΣ, με πολυετή δυναμική παρουσία και σερί επιτυχιών στο άθλημα του handball στη χώρα μας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκαν – μεταξύ άλλων – τιμητικές βραβεύσεις αθλητών του Α.Ο ΕΝΩΣΗ ΙΛΙΟΥ που πέτυχαν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, βράβευση του Ολυμπιονίκη του Χάντμπολ Δημήτρη Καφφάτου, βράβευση του φυσικοθεραπευτή κ. Μανώλη Παπαμανώλη για τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσφέρει στους παίκτες του Α.Ο ΕΝΩΣΗ ΙΛΙΟΥ, αλλά και βραβεύσεις των μικρότερων αθλητών του συλλόγου.

Υποτροφίες και συγκίνηση χάρισε ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ σε Φιλανθρωπικό Αγώνα για τον Αυτισμό

Πιστός υποστηρικτής των Ελλήνων αθλητών και της άρρηκτης διασύνδεσης του Αθλητισμού με την Εκπαίδευση, αλλά και συνεπής αρωγός εδώ και 58 χρόνια σε πλήθος δράσεων κοινωνικής προσφοράς, ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ μέσω των φορέων του – Mediterranean College και ΙΕΚ ΞΥΝΗ Γλυφάδας – έδωσε το «παρών» σε έναν ξεχωριστό φιλανθρωπικό αγώνα μπάσκετ για τον αυτισμό, προσφέροντας 10 υποτροφίες στους Oλυμπιονίκες μας για μεταπτυχιακές σπουδές στο MEDITERRANEAN COLLEGE.

«Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ (ΙΕΚ ΞΥΝΗ & ΜΕDITERRANEAN COLLEGE), μέσω των υποτροφιών που παρείχε στο Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών, για μια ακόμη φορά, εκφράζει έμπρακτα την υποστήριξη και την αναγνώρισή του στις προσπάθειες των αθλητών που έχουν τιμήσει τη χώρα στις μεγάλες διοργανώσεις, συμβάλλοντας στην περαιτέρω επιμόρφωσή τους. Ευχαριστούμε πολύ τον Πρόεδρο του Ομίλου κ. Σοφοκλή Ξυνή γι’ αυτήν την πολύ γενναιόδωρη παροχή», δήλωσε σχετικά η κα Βούλα Κοζομπόλη, Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ).

Από την πλευρά του, ο κ. Σοφοκλής Ξυνής (καθηγητής και πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ) επεσήμανε:
«Υπέρτατος στόχος του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ ήταν και είναι η προσφορά στην Παιδεία και την ποιοτική εκπαίδευση για τους νέους μας, η αμέριστη συμπαράστασή μας στις κοινωνικές ομάδες που μας χρειάζονται, αλλά και η αδιάλειπτη στήριξη του Αθλητισμού. Με αυτόν τον γνώμονα, προσφέρουμε υποτροφίες στους Ολυμπιονίκες μας για σπουδές στο MEDITERRANEAN COLLEGE, θέλοντας να τιμήσουμε τα “χρυσά” μας παιδιά, ανταποδίδοντας εκπαίδευση για την προσφορά τους στην Ελλάδα και την ανύψωση του εθνικού μας φρονήματος».

Στον σπουδαίο αυτό αγώνα που πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο της Γλυφάδας «Μάκης Λιούγκας» με το συμβολικό εισιτήριο των 5 ευρώ, ώστε τα έσοδα να διατεθούν για τις δράσεις της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων, πρωταγωνίστησαν το ήθος και η συγκίνηση!

Σημαντική εξάλλου, ήταν και η συμβολή των σπουδαστών της Ειδικότητας Βοηθός Φυσικοθεραπείας του Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ Γλυφάδας στο Recovery Room των αθλητών.

Στον αγώνα, τον οποίο συνδιοργάνωσαν ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών, ο Σύνδεσμος Παλαίμαχων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδας και ο Δήμος Γλυφάδας, με μέγα χορηγό τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΞΥΝΗ, στο πλαίσιο του νέου προγράμματος «Αγώνας Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό», «κονταροχτυπήθηκαν» για καλό σκοπό μεγάλα αστέρια του μπάσκετ – και όχι μόνο – με σπουδαίους Έλληνες Ολυμπιονίκες, όπως: Θοδωρής Παπαλουκάς, Κώστας Τσαρτσαρής, Δήμος Ντικούδης, Τατιάνα Καββαδία, Σοφία Κλιγκοπούλου, ο Χρυσός Ολυμπιονίκης των Καταδύσεων Νίκος Σιρανίδης, ο Αργυρός και Χάλκινος Ολυμπιονίκης της Κωπηλασίας Βασίλης Πολύμερος, η Αργυρή Ολυμπιονίκης της Υδατοσφαίρισης Κική Λιόση, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Κωφών Χάρης Γιαννόπουλος, οι Ολυμπιονίκες της Πάλης Ξενοφών και Γιώργος Κουτσιούμπας, και οι Ολυμπιονίκες των Καταδύσεων Γιάννης Γαβριηλίδης και Σωτήρης Τράκας.

Προπονητής της ομάδας του Συνδέσμου Παλαίμαχων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδας ήταν ο Βύρων Κριθάρης, ο οποίος συναντήθηκε ως «αντίπαλος» με τον Ολυμπιονίκη Παναγιώτη Γιαννάκη, προπονητή της ομάδας του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, που επικράτησε στον αγώνα.

Τη μοναδική αυτή φιλανθρωπική διοργάνωση τίμησαν με την παρουσία τους και ενίσχυσαν ηθικά εξέχουσες προσωπικότητες από το χώρο της πολιτικής, του αθλητισμού και της εκπαίδευσης, όπως οι: Σταύρος Κοντονής (Υφυπουργός Αθλητισμού), Έλενα Κουντουρά (Αν. Υπουργός Τουρισμού), Γεώργιος Παπανικολάου (Δήμαρχος Γλυφάδας), Σοφοκλής Ξυνής (Πρόεδρος Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ), Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, Αθανάσιος Καμούτσος (Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων), Νίκος Κιούσης (Let’s Do It Greece), Δημήτριος Νιτσιόπουλος (Αντιδήμαρχος Εσόδων και Διοικητικού Δήμου Γλυφάδας), Άννα Καυκά (Αντιδήμαρχος Παιδείας, Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης Δήμου Γλυφάδας), Βούλα Κοζομπόλη (Πρόεδρος ΣΕΟ), Γιάννης Σταθόπουλος (Υπ/νος Επικοινωνίας ΣΕΟ), Νίκος Μπαμπανικολός (Πρόεδρος Συνδέσμου Παλαιμάχων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδας), Ντόρα Πάλλη (Αν. Δ/ντρια του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας), Ευτυχία Καραγιάννη και Γεωργία Ελληνάκη (Αργυρές Ολυμπιονίκες Υδατοσφαίρισης), Μαρία Καραγιαννοπούλου (Ολυμπιονίκης Τζούντο), Βαρβάρα Μαγνισαλή (Ολυμπιονίκης της Ρυθμικής Γυμναστικής), Βάσια Αγγελοπούλου (Ολυμπιονίκης Κολύμβησης).

 

Στρατηγική συμμαχία ΣΕΓΑΣ- Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ

Με γνώμονα το γεγονός ότι Αθλητισμός και Εκπαίδευση είναι 2 έννοιες αλληλένδετες που, εφόσον λειτουργούν σε πλήρη σύμπνοια, μπορούν να οδηγήσουν σε προαγωγή του Πολιτισμού και ενίσχυση της κοινωνίας, ο ΣΕΓΑΣ προχωρά σε χορηγική συνεργασία με τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΞΥΝΗ, τον μεγαλύτερο και πληρέστερο εκπαιδευτικό όμιλο στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο της συνεργασίας εντάσσεται η υψηλού επιπέδου επαγγελματική εκπαίδευση των αθλητών των εθνικών ομάδων στίβου, αλλά και ευρύτερα των 10.000 μελών της οικογένειας του ΣΕΓΑΣ από τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ.

Πιο συγκεκριμένα, η χορηγία του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ στον ΣΕΓΑΣ κινείται σε 2 επίπεδα:

 • Σε πρώτο επίπεδο, ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ προσφέρει 12 υποτροφίες πλήρους φοίτησης σε ειδικότητα των ΙΕΚ ΞΥΝΗ στους αθλητές των εθνικών ομάδων (του κεντρικού σχεδιασμού) του ΣΕΓΑΣ
 • Το δεύτερο επίπεδο της χορηγίας αφορά σε σπουδές στα ΙΕΚ ΞΥΝΗ για τα 10.000 μέλη της οικογένειας του ΣΕΓΑΣ και του στίβου (εν ενεργεία αθλητές, κριτές, παράγοντες και εθελοντές), στην προνομιακή τιμή των 2.500 ευρώ ανά έτος σπουδών (ήτοι έκπτωση 1.500 ευρώ σε τιμές τιμοκαταλόγου) για εγγραφές έως 30 Σεπτεμβρίου 2013.

Καθηγητής ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΞΥΝΗΣ, πρόεδρος του ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΞΥΝΗ: «Ανταποδίδουμε εκπαίδευση στους αθλητές μας»

«Υπέρτατος στόχος του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ στα 56 χρόνια λειτουργίας του, ήταν πάντα η προσφορά στην Παιδεία και την ποιοτική εκπαίδευση για τους νέους μας. Με γνώμονα λοιπόν αυτό, κάνουμε ένα βήμα παραπέρα και προχωράμε σε μια ακόμα ρηξικέλευθη πρωτοβουλία. Συνεργαζόμαστε με τον ΣΕΓΑΣ, προσφέροντας 12 υποτροφίες πλήρους φοίτησης σε ειδικότητα των ΙΕΚ ΞΥΝΗ στους αθλητές των εθνικών ομάδων του κεντρικού σχεδιασμού του ΣΕΓΑΣ, καθώς και σπουδές στα ΙΕΚ ΞΥΝΗ για τα 10.000 μέλη της οικογένειας του ΣΕΓΑΣ και του στίβου -εν ενεργεία αθλητές, κριτές, παράγοντες και εθελοντές- σε προνομιακή τιμή. Με αυτή τη στρατηγική συμμαχία με τον ΣΕΓΑΣ, ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ επιθυμεί να επιβραβεύσει και να τιμήσει τους Έλληνες αθλητές μας, ανταποδίδοντας εκπαίδευση, για την προσφορά τους στον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό, και τη συμβολή τους στην ανύψωση της χώρας μας και του εθνικού μας φρονήματος».

 

Ομάδα Handball Σχολών ΞΥΝΗ

Η Ομάδα Handball Ανδρών του Αθλητικού Συλλόγου Σχολών ΞΥΝΗ ιδρύθηκε το 1988 και για 3 συνεχόμενες χρονιές υπήρξε αήττητη στο εθνικό πρωτάθλημα, με αποτέλεσμα να προβιβαστεί ταχύτατα στην Α1 Εθνική Κατηγορία όπου και αγωνίστηκε για μια δεκαετία περίπου. Υπήρξε Κυπελλούχος Ελλάδας το 1995, οπότε και εκπροσώπησε την χώρα μας στο Κύπελλο Ευρώπης, πρωταθλήτρια χειμώνα 1997 της Α1 Εθνικής Κατηγορίας και φιναλίστ πρωταθλήματος και κυπέλλου το ίδιο έτος.

 

Διοργάνωση Εκδηλώσεων για τον Αθλητισμό & την Εκπαίδευση

Οι εκπαιδευτικοί φορείς του Ομίλου ΞΥΝΗ διοργανώνουν πλήθος εκδηλώσεων με τη μορφή συνεδρίων, ημερίδων, διαλέξεων και συζητήσεων με κεντρικό θέμα τον αθλητισμό. Τις εκδηλώσεις αυτές καλούνται να παρακολουθήσουν τόσο οι σπουδαστές του Ομίλου όσο και το ευρύτερο κοινό. Θέματα πρόσφατων εκδηλώσεων:

 • Αθλητισμός και Αναβολικά
 • Ολυμπισμός και πολιτεία: Ολυμπιακή Προετοιμασία και Δυσκολίες
 • Αθλητισμός και Εκπαίδευση
 • Αθλητισμός, τυχερά παιχνίδια και ΜΜΕ
 • Μηχανοκίνητος Αθλητισμός
 • Αθλητική Φυσικοθεραπεία
 • Αθλητικό Μάνατζμεντ

 

Διοργάνωση Κολεγιακών Αγώνων Στίβου

Με πρωτοβουλία του Mediterranean College διοργανώθηκαν τον Οκτώβριο του 1990 οι πρώτοι πανελλήνιοι Κολεγιακοί Αγώνες Στίβου, στις εγκαταστάσεις του Πανελλήνιου Γυμναστικού Συλλόγου και υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ. Στους αγώνες συμμετείχαν φοιτητές και σπουδαστές ιδιωτικών Κολεγίων αλλά και δημοσίων πανεπιστημίων με κριτές που είχαν οριστεί από τον ΣΕΓΑΣ. Οικοδέσποινα ήτα η πρωταθλήτρια του ύψους Νίκη Γκαβέρα ενώ την πρωτοβουλία υποστήριξαν με τη συμμετοχή τους στους αγώνες οι πρωταθλητές μας και μετέπειτα ολυμπιονίκες Βούλα Πατουλίδου και Λάμπρος Παπακώστας. Για την πρωτοβουλία τους αυτή, ο Σοφοκλής Ξυνής και το Mediterranean College βραβεύτηκαν από τον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο για την προσφορά τους στον Ελληνικό Αθλητισμό.

 

Συμμετοχή σπουδαστών Ομίλου ΞΥΝΗ σε αθλητικές διοργανώσεις

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ παροτρύνει τους σπουδαστές του να συμμετέχουν σε διάφορες αθλητικές διοργανώσεις, χρηματοδοτώντας τη σύσταση αθλητικών ομάδων σπουδαστών και εξασφαλίζοντας προπονητές, εμφανίσεις και χώρους προπόνησης. Οι ομάδες mini soccer 5X5 και καλαθοσφαίρισης του Mediterranean College και του ΙΕΚ ΞΥΝΗ έχουν διακριθεί στα τουρνουά που διοργανώνονται από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Κολεγίων ή από άλλους διοργανωτές, στα οποία συμμετέχουν ιδιωτικά και δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα.

 

Χορηγία/ Υποστήριξη αθλητικών διοργανώσεων

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ στέκεται αρωγός σε προσπάθειες ανάδειξης των ιδανικών του αθλητισμού και της διείσδυσης του αθλητικού πνεύματος στη νεολαία. Για το λόγο αυτό, συμμετέχει ως χορηγός ή ως υποστηρικτής σε αξιόλογες αθλητικές δράσεις που διοργανώνουν διάφοροι φορείς, όπως:

 • Η Αθλοδιαδρομή (τουρνουά ποδοσφαίρου μαθητών Ε και ΣΤ Δημοτικού)
 • Το N’JOY Uni-league Cup (τουρνουά 5X5 για φοιτητές & σπουδαστές)
 • Το Acropolis Half Marathon (Γύρος Αθήνας)
 • Το Athens Half Marathon (Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος)

 

Συνεργασίες & παροχή υποτροφιών σε αθλητικά σωματεία και ενώσεις

Στο πλαίσιο της διασύνδεσης του αθλητισμού με την εκπαίδευση και της παροχής στους Έλληνες αθλητές κάθε δυνατής υποστήριξης ως αντίβαρο της ελλιπούς αρωγής της Πολιτείας, ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ συνάπτει πολυεπίπεδες συνεργασίες με αθλητικά σωματεία, ομάδες και ενώσεις. Ειδικά μνημόνια συνεργασίας έχουν υπογραφεί για το σκοπό αυτό και εκπαιδευτικές υποτροφίες έχουν διατεθεί:

 • στον ΣΕΓΑΣ (Σύνδεσμος Ελληνικών Γυμναστικών & Αθλητικών Σωματείων)
 • στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ
 • στο Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών
 • στην Εθνική Ομάδα Πόλο Γυναικών
 • στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά