Βράβευση της ομάδας Ηandball ΙΕΚ ΞΥΝΗ από την UNESCO

Στην ετήσια λαμπρή γιορτή της UNESCO Πειραιώς και Νήσων, η οποία πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο HILTON Αθηνών, σε μια κατάμεστη αίθουσα, βραβεύτηκαν η κυπελλούχος –το 1995- ομάδα του Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ στο handball, καθώς και η σημερινή ομάδα handball του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Δικέας που πρωταγωνιστεί με τις επιτυχίες της στο πρωτάθλημα της Α1!

Για την κυπελλούχο ομάδα handball του ΙΕΚ ΞΥΝΗ, μίλησε ο τότε τερματοφύλακας και αρχηγός της κ. Μάικ Φουντεδάκης, εξαίροντας τη συμβολή του καθηγητή κ. Σοφοκλή Ξυνή, προέδρου του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ στην ανάδειξη και ενίσχυση του δίπολου «Αθλητισμός-Εκπαίδευση»: «Τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ ήταν το πρώτο μεταλυκειακό ίδρυμα που κατέστησε τον Αθλητισμό ως συνοδοιπόρο της Εκπαίδευσης. Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Σοφοκλή Ξυνή που όλα αυτά τα χρόνια ήταν δίπλα μας, σε όλους τους αγώνες, και μας στήριζε».

Ο κ. Φουντεδάκης έκανε και μια μικρή ιστορική αναδρομή της πορείας της ομάδας handball του ΙΕΚ ΞΥΝΗ. «Ήμασταν μια παρέα παιδιών, μια μικρή οικογένεια, που φτιάξαμε την ομάδα με τον κ. Ξυνή στις 5 Σεπτεμβρίου 1985 και κάναμε τις πρώτες προπονήσεις στο Πεδίον του Άρεως. Το 1991-1992 ανεβήκαμε στην Α1 και το 1995 πήραμε το Κύπελλο Ελλάδος. Η ομάδα μας ουσιαστικά ήταν ο πρόδρομος για τη σημερινή ομάδα του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Δικέας, που είναι σήμερα πάλι, με ισχυρή παρουσία, στο πρωτάθλημα της Α1».

Στη σπουδαία εκδήλωση που διοργάνωσε ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, η οποία έλαβε χώρα στην αίθουσα «ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ» του ξενοδοχείου HILTON, βραβεύτηκε και ο κ. Σοφοκλής Ξυνής για τη σημαντική προσφορά του στον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό, την Εκπαίδευση, και την ελληνική οικογένεια, που τόσο πολύ δοκιμάζεται τα τελευταία χρόνια από την κρίση.

Αναφερόμενος στη βράβευση της κυπελλούχου ομάδας handball του ΙΕΚ ΞΥΝΗ, αλλά και του σημερινού ΙΕΚ ΞΥΝΗ Δικέας, ο πρόεδρος του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Δικέας και πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, κ. Σοφοκλής Ξυνής υπογράμμισε: «Για τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΞΥΝΗ, από ιδρύσεώς του, το δίπολο Αθλητισμός-Εκπαίδευση αποτελεί προτεραιότητα. Θέλω να τονίσω ότι, πέραν του αθλητικού ιδεώδους και της παρότρυνσης των νέων να ασχοληθούν με τον Αθλητισμό το οποίο εμείς -με μεγάλη επιτυχία- το προσπαθούμε για τους φοιτητές και σπουδαστές μας, είναι πολύ σημαντικό να επιβραβεύεται η προσφορά των αθλητών όταν είναι πλέον βετεράνοι. Η κοινωνική προσφορά των βετεράνων αθλητών είναι τεραστίων διαστάσεων. Για το λόγο αυτό, στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΞΥΝΗ υποστηρίζουμε το Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών και την Ένωση Βετεράνων Ποδοσφαιριστών, Καλαθοσφαιριστών και HandBall για την προσφορά και την προσπάθειά τους αυτή, η οποία διδάσκει τους νεότερους».

30,055 Comments