Βραβεύσεις Προσωπικοτήτων

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ, διαμέσου του προέδρου του Σοφοκλή Ξυνή, κατά καιρούς έχει τιμήσει μια σειρά από προσωπικότητες αλλά και φορείς, τόσο από τον Ελληνικό όσο και από τον διεθνή χώρο, για το έργο και την προσφορά τους στην κοινωνία, στην εκπαίδευση, στον πολιτισμό, στο περιβάλλον, κ ά:

 • Βράβευση του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ, για το πολυσήμαντο κοινωνικό του έργο στη Μητρόπολη Πειραιώς, σε μια ξεχωριστή εκδήλωση για την κοινωνική προσφορά και τον εθελοντισμό.
 • Βράβευση του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερώνυμου για το φιλάνθρωπο έργο της Εκκλησίας, στο πλαίσιο της ημερίδας με θέμα: «Εκκλησία & Παιδεία, υπέρμαχοι του Εθελοντισμού»
 • Βράβευση του κ. Αθανασίου Παγκάλου, καπετάνιου, ο οποίος έχει βραβευτεί ως «Ναυτικός της Χρονιάς», για τη διάσωση των πληρωμάτων θαλαμηγού σε ναυάγιο, στο πλαίσιο του 3ου Ναυτιλιακού Συνεδρίου του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ.
 • Βράβευση του κ. Εμμανουήλ Πελοποννησίου, τέως αρχηγού του Λιμενικού Σώματος & συγγραφέα, για τη διάσωση 17 μαθητών σε ναυάγιο, στο πλαίσιο του 3ου Ναυτιλιακού Συνεδρίου του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ.
 • Βράβευση του ηθοποιού Κώστα Βουτσά για την προσφορά του στον κινηματογράφο, το θέατρο και την τηλεόραση, στο πλαίσιο εκδήλωσης του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ Μακεδονίας με θέμα «Θεσσαλονίκη 1912-2012: Ένας Αιώνας Ιστορίας & Πολιτισμού».
 • Βράβευση Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη για την εθελοντική του δράση και την κοινωνική του προσφορά ως ιδρυτής και πρόεδρος του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ. Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εκδήλωσης του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ Μακεδονίας με θέμα «Θεσσαλονίκη 1912-2012: Ένας Αιώνας Ιστορίας & Πολιτισμού».
 • Βράβευση του Γιάννη Σερβετά και του Χρήστου Κιούση, ως ομάδα παραγωγής της επιτυχημένης τηλεοπτικής εκπομπής ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ.
 • Βράβευση του Δρ. Νίκου Λυγερού, μαθηματικού, συγγραφέα, σκηνοθέτη, ποιητή, ζωγράφου, για τη προσφορά του στην Τέχνη και την Επιστήμη, στο πλαίσιο τελετής αποφοίτησης του Mediterranean College.
 • Βράβευση και απονομή υποτροφιών στην Εθνική Ομάδα Πόλο γυναικών για τις εξαιρετικές τους επιδόσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, στο πλαίσιο τελετής αποφοίτησης του Mediterranean College.
 • Βράβευση της Professor Graciela Chichilnisky, καθηγήτριας στην έδρα Μαθηματικών της UNESCO στο Columbia University, με το βραβείο Παγκόσμιου Πολίτη για το Περιβάλλον κατά τη διάρκεια του εορτασμού των 30 χρόνων του Mediterranean College στο Μέγαρο Μουσικής.
 • Βράβευση της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης της Εκκλησίας της Ελλάδας ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, για το σημαντικό κοινωνικό και ανθρωπιστικό της έργο στην Ελλάδα και στις χώρες του Τρίτου Κόσμου. Το βραβείο παρέλαβε από τον Πρόεδρο κ Σοφοκλή Ξυνή ο εκπρόσωπος της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ κ Πεταλάς, κατά τη διάρκεια τελετής αποφοίτησης του Mediterranean College.
 • Βράβευση του κ. Λάζαρου Ευφραίμογλου για την ίδρυση του πολιτιστικού κέντρου ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΩΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ και για την τεράστια συμβολή του στη διάσωση της Ιστορίας, και του Πολιτισμού του Ελληνισμού.
 • Βράβευση του παγκοσμίου φήμης Έλληνα Αστροφυσικού Δρ Σταμάτιου Κριμιτζή, ο οποίος υπήρξε επί σειρά ετών επικεφαλής πλήθους αποστολών της NASA, συμπεριλαμβανομένων και των διαστημοπλοίων Voyager 1 και 2, της αποστολής Cassini/Huygens στον Κρόνο και τον Τιτάνα, και των αποστολών Galileo, Ulysses, ACE, Messenger και New Horizons, κατά τη διάρκεια τελετής αποφοίτησης του Mediterranean College.
 • Βράβευση του κ. Γεωργίου Ιακώβου, τ. Υπουργού Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας.
 • Βράβευση του κ. Γρηγόρη Νιώτη, τ. Υφυπουργού Εξωτερικών της Ελλάδος κατά τη διάρκεια Τελετής του Mediterranean College στο «Μπάγκειον Μέγαρον».
 • Βράβευση του κ. Πάνου Γερμανού με το βραβείο “Entrepreneur 2000” στη διάρκεια της εκδήλωσης Business Professionals – 2000 Awards.

Στην ίδια εκδήλωση βραβεύτηκαν επίσης: με το βραβείο “General Director 2000” η κα. Φωτεινή Καραγιώργη (HASBRO), με το βραβείο “Marketing Manager 2000” η κα. Νίκη Σπυροπούλου (ΓΡ. ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΑΒΕΕ), με το βραβείο “Sales Manager 2000” ο κ. Μιχάλης Φανδρίδης (PROCTER & GAMBLE), με το βραβείο “Human Resource Manager 2000” ο κ. Ηλίας Μοσχονάς (UDV ) και με το βραβείο “Legal Practitioner 2000” ο Δικηγόρος Σταύρος Αφένδρας.