Ο Σοφοκλής Ξυνής βράβευσε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ

ΣΤΗΝ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΣΗΜΑΝΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟ

 

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ βράβευσε ο καθηγητής- συγγραφέας και πρόεδρος του MEDITERRANEAN COLLEGE, κ. Σοφοκλής Ξυνής, για το πολυσήμαντο κοινωνικό του έργο στη Μητρόπολη Πειραιώς, σε μια ξεχωριστή εκδήλωση για την κοινωνική προσφορά και τον εθελοντισμό, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Πινακοθήκη Πειραιά, στο πλαίσιο των εγκαινίων της Έκθεσης Ζωγραφικής «Αλμυρές Σκιές» του ζωγράφου και εργοθεραπευτή, κ. Ευάγγελου Μαστοράκη.

Στην εκδήλωση, εκτός από τον Μητροπολίτη Πειραιώς -ο οποίος τιμήθηκε από τον κ. Ξυνή για τη 12ετή προσφορά του στην κοινωνία του Πειραιά, καθώς προσφέρει καθημερινά μέσω της Μητροπόλεως 6.500 γεύματα αγάπης σε ευπαθείς δημότες του Πειραιά- απονεμήθηκαν τιμητικά βραβεία στην κα. Ελισσάβετ Φωτεινέλλη- Κρητικού για τη μεγάλη προσφορά της στο Γηροκομείο Πειραιώς και γενικότερα για το σπουδαίο κοινωνικό και εθελοντικό της έργο, και στον κ. Νικόλαο Ποιμενίδη, πρόεδρο του Ιδρύματος Προστασίας Ανηλίκων Πειραιώς «Καλός Ποιμήν» και Αντεισαγγελέα Εφετών Πειραιώς.

Το «παρών» στην εκδήλωση -τα έσοδα από την οποία διατέθηκαν προς ενίσχυση του έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και του Ιδρύματος Προστασίας Ανηλίκων «Καλός Ποιμήν»- έδωσαν, μεταξύ άλλων οι κ.κ.:

Γιώργος Γαβρίλης (αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς), Νανά Γλύκα-Χαρβαλάκου (αντιδήμαρχος Πειραιά, εκπρόσωπος Δημάρχου Πειραιά Ιωάννη Μώραλη), Παναγιώτης Παρασκευάς (υπαρχηγός Λιμενικού Σώματος -αντιναύαρχος), Φώτιος Νικολάκης (διοικητής Τροχαίας Πειραιά -ταξίαρχος), Δήμος Γόγολος (αστυνομικός διευθυντής), Γιάννης Βουτσινάς (πρόεδρος Επαγγελματικού Επιμελητήριου Πειραιά), Δημήτρης Αλφιέρης (διευθυντής Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς), Αγγελική Κουζούμη (διευθύντρια Εταιρίας Προστασίας Ανηλίκων Πειραιώς), Κώστας Χαρδαβέλλας (δημοσιογράφος), Σούλα Κοκολέτσιου (πρόεδρος Unesco Νοτίων Προαστίων), Ιωάννης Πολυκανδριώτης (αντιπρόεδρος ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ), καθώς και οι διεθνείς ποδοσφαιριστές του Ο.Σ.Φ.Π. κ.κ. Ηλίας Υφαντής, Γιάννης Φρονιμίδης, Παναγιώτης Κελεσίδης, Αντώνης Γλύκας, Χρήστος Καλτσάς, Γιώργος Κωττάκης και οι εκπρόσωποι της Ένωσης Συνδέσμων Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Πειραιά κ.κ. Δημήτρης Σαρρής και Βίκυ Νικολάκου. 

Για περισσότερες πληροφορίες για τη ζωή και το έργο του κ. Σοφοκλή Ξυνή: