Συνέδρια

Με πρωτοβουλία του Σοφοκλή Ξυνή, ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ έχει διοργανώσει κατά καιρούς μεγάλα Συνέδρια σε επίκαιρα θέματα της Κοινωνίας, της Οικονομίας και της Εκπαίδευσης:

Παμμαθητικές Συναντήσεις με θέμα «Πληροφορική και Εκπαίδευση – Το ραντεβού όλων των μαθητών με τους Η/Υ»

Από το 1985 διοργανώνει μια σειρά από Παμμαθητικές Συναντήσεις για την Πληροφορική και τους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές με στόχο τη γνωριμία των μαθητών με το χώρο της πληροφορικής. Οι πρωτοποριακές αυτές συναντήσεις περιελάμβαναν εισηγήσεις από καθηγητές πανεπιστημίων, πολυτεχνείων και εμπειρογνωμόνων της αγοράς, ανοιχτές συζητήσεις, προβολές slides και βιντεοπροβολές, παράλληλες εκθέσεις Η/Υ, κ.α.

 

Συνέδρια με θέμα τα Παιδαγωγικά

Την τριετία 1986-1989 ο εκπαιδευτικός φορέας του Ομίλου ΞΥΝΗ, ΕΠΙ (Ελληνικό Παιδαγωγικό Ινστιτούτο), πρωτοπόρο εργαστήριο ελευθέρων σπουδών στις σπουδές παιδαγωγικών, διοργανώνει τρία μεγάλα Παιδαγωγικά Συνέδρια γύρω από επίκαιρα θέματα της επιστήμης της Παιδαγωγικής.

 

Συνέδρια με θέμα «Διοίκηση και Πληροφορική»

Το 1988 και το 1989 διοργανώνει δύο συνέδρια με θέμα τη διείσδυση της πληροφορικής στις επιχειρήσεις. Ομιλητές στο συνέδριο ήταν επιστήμονες της πληροφορικής, ακαδημαϊκοί και εκπρόσωποι-στελέχη επιχειρήσεων.

 

Συνέδρια με θέμα τα ΜΜΕ

Δύο μεγάλα συνέδρια για το ρόλο των ΜΜΕ με θέμα “MEDIA 90” και “MEDIA 94” διοργανώθηκαν το 1990 και το 1994 αντίστοιχα. Στα συνέδρια συμμετείχαν πολλές προσωπικότητες του χώρου των ΜΜΕ, αλλά και του πολιτικού και πολιτιστικού χώρου, όπως οι Μίμης Ανδρουλάκης, Γιώργος Καρατζαφέρης, Ελένη Ανουσάκη, Βύρων Πολύδωρας, Θαλής – Μιχάλης Πουλατζάς, Νάσος Αθανασίου, Ιωάννης Τζανεττάκος, Δημήτρης Κωνσταντάρας, Ιωάννης Βλαστάρης, κ.α.

Προσυνέδριο Προβληματισμού για τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια

Το 1990 συγκροτήθηκε στο Mediterranean College το «Κέντρο Προβληματισμού για τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια» το οποίο προχώρησε σε μια σειρά συναντήσεων – προσυνεδρίων με στόχο να αναδείξει τις θετικές και αρνητικές προεκτάσεις της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα.

 

 Συνέδριο με θέμα τις Ευρωπαϊκές Σπουδές Δημοσιογραφίας

Το 1992 διοργανώνεται μεγάλο forum με θέμα την εκπαίδευση δημοσιογράφων με ευρωπαϊκή διάσταση με τίτλο “ EUROPEAN JOURNALISM STUDIES” στο οποίο συμμετείχαν 250 φοιτητές δημοσιογραφίας από 52 ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, ενώ μεταξύ των εισηγητών συγκαταλέγονταν ο κ. Κώστας Καραμανλής και ο κ. Ανδρέας Ανδριανόπουλος.

CLICK_TO_ENLARGE synedrio_marketing1_800.jpg

Συνέδρια Μάρκετινγκ

Δύο άκρως επιτυχημένα συνέδρια Μάρκετινγκ, από πλευράς προσέλευσης κόσμου και θεματικών ενοτήτων που παρουσιάστηκαν, διοργανώθηκαν το 1992 και 1995 από τον Όμιλο ΞΥΝΗ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

 

Φορολογικό Σεμινάριο

Διήμερο Φορολογικό Σεμινάριο στο αμφιθέατρο του ΕΒΕΑ (Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών) διοργάνωσε το ΙΕΚ ΞΥΝΗ το 1993, με την υποστήριξη του ΕΒΕΑ και της ΠΕΦΕ (Πανελλήνια Φοροτεχνικών Επιστημόνων). Κεντρικό θέμα του σεμιναρίου ήταν η Ελληνική και η Γαλλική Φορολογική Νομοθεσία.

 CLICK_TO_ENLARGE eurolingua800.jpg

Συνέδριο με θέμα “Eurolingua 94”

Η ανάδειξη της σπουδαιότητας των ξένων γλωσσών στο χώρο του εμπορίου, της εκπαίδευσης, της πολιτικής και της διπλωματίας αλλά και οι νέες τεχνολογικές υποδομές στην εκμάθηση ξένων γλωσσών ήταν ο κεντρικός άξονας του συνεδρίου Eurolingua, που συνδιοργάνωσαν το 1994 το Mediterranean College και οι Ξένες Γλώσσες ΞΥΝΗ.

 

 Συνέδριο με θέμα «Ελλάδα, Διεθνές Πνευματικό Κέντρο»

Τον Οκτώβριο του 1995 πραγματοποιείται στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών η διοργάνωση μεγάλου συνεδρίου με θέμα: «ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ» Ένα φιλόδοξο σχέδιο που είχε την υποστήριξη και τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού φορέων και ανθρώπων του πνευματικού, πολιτιστικού, πολιτικού και οικονομικού χώρου. Οι βασικές ενότητες και τα επιμέρους θέματα του συνεδρίου, καθορίστηκαν στο προσυνέδριο που διοργανώθηκε στο Ζάππειο 6 μήνες πριν την πραγματοποίηση του μεγάλου συνεδρίου στους Δελφούς, στην Επιστημονική Επιτροπή του οποίου συμμετείχαν μεταξύ άλλων, οι κ. κ. Κ. Λέφας (Δήμαρχος Δελφών), Α. Λεντάκης (βουλευτής), Γ. Νιώτης (Υφυπ . Εξωτερικών), Γ. Παύλος (Καθηγητής Παν/μίου Θράκης), Β. Πολύδωρας (Βουλευτής), Μ. – Θ. Πουλαντζάς (Καθηγητής Παν/μίου Ρώμης), Ι. Τζαννετάκος (Δημ/φος).

Εισηγητές στο συνέδριο μεταξύ άλλων ήταν οι Γ. Νιώτης (Υφυπουργός Εξωτερικών), Ε. Μουτσόπουλος (Ακαδημαϊκός), Μ. –Θ. Πουλαντζάς (Καθηγητής Κοινωνιολογίας Παν/μίου Ρώμης), Β. Βασιλικός (Συγγραφέας), Β. Πολύδωρας (Νομικός Συγγραφέας και τ Υφυπουργός Προεδρίας, Παιδείας, Εξωτερικών), Κ. Χατζηκωστής (εκδότης στην Κύπρο), Κ. Ζουράρης (Καθηγητής Πολιτειολογίας), Ε. Σελλά-Μάζη, (Καθηγήτρια Γλωσσολογίας Ιονίου Παν/μίου), Σ. Ερμείδου-Pollet (Καθηγήτρια, Πρόεδρος Διεθνούς Κέντρου Επιστημονικής και Πολιτιστικής Επιμόρφωσης), Χ. Δαραδήμος (Γλύπτης), Π. Μποσνάκης (Δρ Ελληνικής Φιλολογίας, Παν/μίου Princeton), Ε. Αρσεκίου (Δρ Νεοελληνικής Φιλολογίας Παν/μίου Birminigham), Α. Τζίκας (Πρόεδρος ΕΟΑ), Κ. Λέφας (Δήμαρχος Δελφών).

Συντονιστές των πάνελ ήταν οι δημοσιογράφοι Γιάννης Βλαστάρης και Όλγα Τρέμη.

CLICK_TO_ENLARGE athlitismos_ekpaideysh800.jpg

Συνέδρια με θέμα «Αθλητισμός και Εκπαίδευση»

Το 1996 και 1997 διοργανώθηκαν δύο μεγάλα συνέδρια με κεντρικό άξονα τη διασύνδεση του αθλητισμού με την εκπαίδευση, υπό την αιγίδα της Επιτροπής Διεκδίκησης Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004, της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης, του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και του Δήμου Πειραιά.

 

 Συνέδριο με θέμα τον Ανταγωνισμό των Επιχειρήσεων στη Διεθνή Αγορά

Το σημαντικό θέμα αιχμής της ανταγωνιστικότητας απασχολεί το μεγάλο συνέδριο που διοργανώνεται το 1997 με θέμα «Ανταγωνισμός Επιχειρήσεων στη Διεθνή Αγορά». Στο πάνελ συμμετέχουν οι κ.κ. Ανδρέας Ανδριανόπουλος, Άννα Διαμαντοπούλου, Γιώργος Ανωμερίτης, Βάσω Παπανδρέου, Γιώργος Παναγιωτόπουλος, Στέφανος Μάνος, Λάμπρος Κανελλόπουλος, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Δημήτρης Τσοβόλας, κ.α.

Συνέδριο με θέμα «Τουρισμός στο κατώφλι του 2000»

Ο Τουρισμός στο Κατώφλι του 2000 ήταν το θέμα μεγάλου συνεδρίου το 1997, εισηγητές του οποίου ήταν μεταξύ άλλων οι κ.κ. Ευάγγελος Γιαννόπουλος και Θεόδωρος Κασσίμης και το οποίο συντόνισε ο κ. Νάσος Αθανασίου.

Συμπόσιο Κινέζικης Παραδοσιακής Ιατρικής

Το 2001, σε συνεργασία με την Επιτροπή Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εμπορίου της κυβέρνησης της Σαγκάης και του Shanghai University of Traditional Chinese Medicine διοργανώθηκε μεγάλο Συμπόσιο με θέμα “ Traditional Chinese Medicine Technology Symposium”. Το Συμπόσιο τελούσε υπό την αιγίδα της Κινέζικης Πρεσβείας, του Ελληνοκινέζικου Επιμελητηρίου και του Δήμου Αθηναίων και στόχο είχε να κάνει γνωστή στην Ελλάδα αλλά και στις γείτονες χώρες την κινέζικη παραδοσιακή ιατρική ως εναλλακτική λύση πολλών θεραπειών. Την Κινέζικη αντιπροσωπεία αποτελούσαν 35 άτομα: επίσημοι εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου και της Κυβέρνησης της Σαγκάης καθώς και διοικητικά στελέχη Κινέζικων νοσοκομείων και φαρμακοβιομηχανικιών.


Συνέδριο με θέμα «Τουρισμός, όταν η κρίση γίνεται ευκαιρία»

Στο πλαίσιο του XINIS EDUCATION FESTIVAL 2012 Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ Γλυφάδας διοργάνωσε τουριστικό συνέδριο στο οποίο έδωσαν ομιλίες οι κ.κ. Μιλτιάδης Πελοποννήσιος (διεθνολόγος-σύμβουλος τουριστικών επιχειρήσεων), κ. Τάσος Δούσης (εκδότης), κ. Σασών Ντάνος (incentives department manager, Travel Plan), κ. Σπύρος Γκίνης (αντιπρόεδρος Γενικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού). Χαιρετισμό απηύθυναν οι κ. Κώστας Κόκκορης (δήμαρχος Γλυφάδας), κ. Σοφοκλής Ξυνής (καθηγητής & Πρόεδρος ΕΟΞ), κ. Νίκος Αμανατίδης (υπ/νος Περιφέρειας σε θέματα Τουρισμού), κ. Καρατσιώλη Άντζελα (υπ/νη σε θέματα Τουρισμού & Εθελοντισμού Δήμου Γλυφάδας). Συντονίστρια ήταν η κ. Μάγδα Πειστικού (αρχισυντάκτρια του περιοδικού Food Service).

Στην μακρόχρονη πορεία του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ έχουν διοργανωθεί επίσης εκατοντάδες ημερίδες, εσπερίδες και ανοιχτές σε θέματα σχετικά με τα επιστημονικά πεδία που διδάσκονται στους εκπαιδευτικούς φορείς του Ομίλου.