Φιλανθρωπικές Δράσεις

Οι εκπαιδευτικοί φορείς του Ομίλου ΞΥΝΗ παράγουν σημαντικό φιλανθρωπικό έργο μέσω της κινητοποίησης των σπουδαστών και των καθηγητών τους. Σημαντικές δράσεις πραγματοποιούνται κάθε χρόνο για την ενίσχυση σωματείων και κοινωνικών οργανώσεων, όπως:

 

  •  Φιλανθρωπικός Αγώνας “Rebuild Kefalonia”

Έναν μοναδικό ποδοσφαιρικό αγώνα ήθους, ανθρωπιάς και κοινωνικής ευαισθησίας την Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014 στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ Ο.Α.Κ.Α υποστηρίζει ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ για τα παιδιά των κατοίκων της Κεφαλονιάς που επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό.

Το μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός φιλανθρωπικού χαρακτήρα, την πρωτοβουλία και τη διοργάνωση του οποίου έχει η εταιρία «WinWin Marketing», θα προβληθεί ζωντανά από τα κανάλια Novasports, ενώ η τιμή του εισιτηρίου έχει οριστεί μόλις στα 5 ευρώ.

Στηρίζει την κοινωνία μισό αιώνα τώρα
Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ, με συνέπεια μισό αιώνα τώρα σε δράσεις και ενέργειες κοινωνικής εταιρικής ευθύνης που προάγουν την αλληλεγγύη και την προσφορά, στηρίζει τη φιλανθρωπική αυτή αθλητική συνάντηση, τόσο σε οικονομικό επίπεδο προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα της διοργάνωσης, όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό με περισσότερους από 200 εθελοντές- σπουδαστές του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ που θα συμβάλουν στη διεξαγωγή της διοργάνωσης.

Βετεράνοι διεθνείς ποδοσφαιριστές φοράνε ξανά τις φανέλες τους
Παλαίμαχοι Έλληνες ποδοσφαιριστές και βετεράνοι διάσημοι παίκτες της Ευρώπης φοράνε ξανά τις φανέλες τους και… «κατεβαίνουν γήπεδο» για να στηρίξουν τη φιλανθρωπική αυτή εκδήλωση, σκοπός της οποίας είναι να βοηθήσει τα παιδιά των πληγέντων από το σεισμό της Κεφαλονιάς.

Αγκάλιασαν την προσπάθεια
Ο φιλανθρωπικός οργανισμός «Αγάπη Παιδιών – Lovekids», από την πρώτη στιγμή, αγκάλιασε την προσπάθεια, προσφέροντας ένα βοήθημα αγάπης για τις βασικές ανάγκες των παιδιών που βίωσαν αυτή τη θεομηνία, θέλοντας να τους δώσει ελπίδα. Ο ποδοσφαιρικός αγώνας θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό γήπεδο Μπάσκετ Ο.Α.Κ.Α., το οποίο παραχωρήθηκε δωρεάν για το σκοπό αυτό από τον Πρόεδρό του, τον Ολυμπιονίκη Πέτρο Γαλακτόπουλο. Το Ο.Α.Κ.Α θα μετατραπεί για μία ημέρα στο μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό γήπεδο 7Χ7, με 20.000 Έλληνες να ενώνουν τα χέρια, τις φωνές και την ψυχή τους για έναν ανιδιοτελή σκοπό.

Ένθερμος υποστηρικτής ο Κώστας Βουτσάς
Ένθερμος υποστηρικτής αυτής της προσπάθειας και ένας Κεφαλλονίτης από το χώρο του… Πολιτισμού! Ο ηθοποιός Κώστας Βουτσάς, συγκινημένος από την πρωτοβουλία, αναλαμβάνει να γίνει ο «αγγελιοφόρος» του φιλανθρωπικού αυτού μηνύματος σε όλη την Ελλάδα. Ένα «ιερό τέρας» του ελληνικού κινηματογράφου που ξαφνιάζει με την απλότητά του, και παράλληλα ένας Άνθρωπος που δίνει μαθήματα ήθους…

«Όταν θέλει… η Ελλάδα Μπορεί»
Με κεντρικό σύνθημα «Όταν θέλει… η Ελλάδα Μπορεί», από την All Star Ελλάδας θα αγωνιστούν οι: Αντώνης Νικοπολίδης, Θοδωρής Ζαγοράκης, Κώστας Φραντζέσκος, Γρηγόρης Γεωργάτος, Βασίλης Τσιάρτας, Άγγελος Μπασινάς, Δημήτρης Σαραβάκος, Σπύρος Μαραγκός, Νίκος Νταμπίζας, Στέλιος Γιαννακόπουλος. Από την All Star Μεικτής Ευρώπης θα αγωνιστούν οι: Μάριο Γκαλίνοβιτς, Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, Κριστόφ Βαζέχα, Αλιόσα Ασάνοβιτς, Μιγκέλ Πέρεζ, Άλεξ Πέρεζ, Αντόνιο Μπεναρίβο, Ρουμπέν ντε λα Ρεδ, Λουσιάνο ντε Σόουζα. Τον αγώνα ορίστηκε να διευθύνει ο διαιτητής Τάσος Κάκος, ενώ τις προπονητικές οδηγίες θα δώσουν ο Χουάν Ραμόν Ρότσα για την All Star Μεικτής Ευρώπης, και ο Κώστας Τσάνας για την All Star Ελλάδας. Οργανωτής του Αθλητικού Τμήματος είναι ο Κώστας Φραντζέσκος. Αξίζει να σημειωθεί ότι η φιλανθρωπική αυτή βραδιά θα έχει μουσικά διαλείμματα από πολλούς Έλληνες γνωστούς καλλιτέχνες.

 

  • Χριστουγεννιάτικα και Πασχαλινά Bazaar

Οι σπουδαστές του Ομίλου, με την υποστήριξη της διοίκησης, συμμετέχουν ενεργά στη διεξαγωγή εορταστικών Bazaar, μέσω προσφοράς ή κατασκευής δώρων, παρασκευής γλυκισμάτων και διάθεσής τους στο κοινό, με στόχο τη συγκέντρωση εσόδων υπέρ σωματείων και ιδρυμάτων.

  • Έρανοι Αγάπης

Η διοίκηση του Ομίλου κινητοποιεί σε τακτά χρονικά διαστήματα τους σπουδαστές, τους γονείς, τους καθηγητές και το προσωπικό του Ομίλου να διαθέσει χρηματικά ποσά, τρόφιμα, ρούχα και είδη προσωπικής υγιεινής ή άλλα χρηστικά αντικείμενα για να προσφερθούν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες όπως άποροι, άστεγοι, πλημμυροπαθείς, κλπ.

  • Επισκέψεις σε ιδρύματα

Οι σπουδαστές και το προσωπικό του Ομίλου είθισται να επισκέπτονται τα ιδρύματα και τα σωματεία ώστε να παραδίδουν οι ίδιοι τα έσοδα από τα Bazaar και τους εράνους στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Ειδικά για τα σωματεία που στεγάζουν ή υποστηρίζουν παιδιά, τα τμήματα Παιδαγωγικών, Ομορφιάς και Επισιτισμού του Ομίλου διεξάγουν κατά την επίσκεψή τους πλούσιο πρόγραμμα ψυχαγωγικών, εκπαιδευτικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων, με στόχο να προσφέρουν λίγες στιγμές χαράς και ξεγνοιασιάς στα παιδιά.

 

Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας

Πάνω από μία δεκαετία, ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ Πειραιά τάσσεται στο πλευρό των παιδιών του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος Παιδικής Προστασίας και συνεχίζει να στηρίζει το έργο του ιδρύματος με όλες του τις δυνάμεις, σε πείσμα των καιρών και ενάντια στις αντιξοότητες. Αποκορύφωμα των ενεργειών αυτών είναι η διοργάνωση Χριστουγεννιάτικου Bazaar Αγάπης, η διεξαγωγή ψυχαγωγικών εκδηλώσεων για τα παιδιά του Ιδρύματος και η προσφορά εκπαιδευτικών υποτροφιών.

Κέντρο Βρεφών «Η Μητέρα»

Εδώ και 14 έτη ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ Αθήνας στηρίζει έμπρακτα, και είναι συνοδοιπόρος στο πολύτιμο έργο του ιδρύματος ΜΗΤΕΡΑ, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για να διατηρηθεί φωτεινό το χαμόγελο αυτών των παιδιών. Οι σπουδαστές του Ομίλου προσφέρουν κάθε χρόνο δώρα σε όλα τα παιδιά – χορηγία γνωστών εταιριών ένδυσης, υπόδησης και παιχνιδιών – και διοργανώνουν χριστουγεννιάτικες ψυχαγωγικές εκδηλώσεις για τα παιδιά.

Χαμόγελο του Παιδιού

Τα τελευταία χρόνια ο το Mediterranean College υποστηρίζει το έργο του «Χαμόγελου του Παιδιού», προσφέροντας στον σύλλογο τα έσοδα Χριστουγεννιάτικων Bazaar που διοργανώνει αλλά και χρηματικές δωρεές από εκδηλώσεις που πραγματοποιεί.

Άλλα σωματεία και φορείς που έχουν υποστηριχθεί από φιλανθρωπικές δράσεις του Ομίλου ΞΥΝΗ είναι: το Ελληνικό παιδικό χωριό στο Φίλυρο, η Χριστιανική Στέγη Κοριτσιών Αγία Άννα, το MDA Hellas, το ορφανοτροφείο Βουλιαγμένης, τα παιδικά χωριά SOS, ο Καλός Σαμαρείτης, το Ορφανοτροφείο Θηλέων Μέλισσα, το Πανελλήνιο Φιλανθρωπικό Σωματείο Άρτος και Δράση, το ΚΑΠΗ του Δήμου Νεάπολης-Συκεών, η στέγη γυναικών Φροντίδα, το Ίδρυμα Περιθάλψεως ατόμων με νοητική υστέρηση και σύνδρομο down Κόκκορη, και πολλά άλλα.